Tips

Houdt u ook zo van Grieks eten en vindt u het ook telkens weer moeilijk om uit het menu te kiezen? Probeert u dan eens het volgende:
Bij de meeste restaurants kunt u een prima maaltijd samenstellen door alleen voorgerechten (Mezedes) te nemen. Naast bv. een Griekse salade en tzatziki kiest u zo’n 2-3 verschillende koude of warme voorgerechten per persoon. Op deze manier kunt u genieten van een groot aantal gerechten uit de Griekse keuken.

Indien een restaurant zich hier goed voor leent, wordt het op de betreffende site vermeld.

 

Als u in Nederland eens op deze manier van diverse smaken wilt genieten, dan kunt u bij uw Grieks restaurant ook alleen voorgerechtjes bestellen.
Een Grieks restaurant dat hierin gespecialiseerd is, is Restaurant Mykonos in Leusden.
Zij hebben mezedes op de kaart staan die wij nog nergens in Nederland hebben gezien.
Laat u eens verrassen en vraag of de kok naar eigen inzicht wat wil maken.

 

Wat veel mensen niet weten, is dat Griekenland hele mooie wijnen produceert. Imiglykos, Retsina en Mavrodafne zijn bekend, maar Assyrtiko, Moschofilero, Malagouzia en veel meer zijn helaas minder bekend.
Durf het eens aan om de Griekse wijnen te ontdekken. Op www.goodsandmore.nl treft u een selectie aan die zeker de moeite waard is.