Parkeerplaats bij een luchthaven online reserveren

Wanneer jij ervoor gekozen hebt om naar het prachtige Griekse eiland Kos te reizen dan doe jij dit hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig. Wanneer je met het vliegtuig reist dan ben je wellicht ook op zoek naar een parkeerplaats voor je auto. In dit artikel wordt een overzicht geschetst van de parkeermogelijkheden hoe dit eenvoudig online te regelen is.

Online vergelijken en reserveren

Het parkeren bij een luchthaven kan prijzig zijn, al helemaal wanneer je zonder reservering je auto parkeert. Hierdoor is het aan te raden om al van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Niet alleen bespaar je geld, zo weet je ook waar je aan toe bent.

Het vergelijkingsproces

Via online platform Vliegen en Parkeren werkt het als volgt: je selecteert de luchthaven vanaf waar je vertrekt plus je reisdata. Vervolgens wordt het beschikbare aanbod voor die specifieke periode getoond. Zo kan je dus zien waar je kan parkeren en wat het kost. Daarnaast kan er gefilterd worden en kan de sortering naar wens aangepast worden om het vinden van jouw ideale parkeerplaats te vergemakkelijken.
Een voorbeeld: ga je op vliegreis vanaf Charleroi Airport? Selecteer dan simpelweg parkeren Charleroi Airport en je reisdata. Vergelijk het parkeeraanbod tot je je ideale parkeerplaats hebt gevonden en reserveer deze direct online.

Het reserveringsproces

Het reserveringsproces werkt net als iedere andere online aankoop. Je vult je gegevens in en betaalt direct online. De betaling kan gedaan worden middels alle bekende betaalmethoden. Vervolgens ontvang je een bevestiging via de e-mail. Deze bevestiging is ook je parkeervoucher. Hierop staat dus alle informatie en deze dien je te tonen tijdens het parkeren. Zo weet je precies wat je kan verwachten op de dag van parkeren en zo kan je dus met een onbezorgd gevoel op reis gaan.

De parkeermogelijkheden

Het parkeren bij een luchthaven kan bij de officiƫle zogeheten P-parkeerplaatsen. Deze P-parkeerplaatsen zijn normaliter in het beheer van de luchthaven zelf en liggen naast of nabij de luchthaven. Doorgaans zijn dit de meest prijzige parkeeropties.
Het parkeren kan ook gedaan worden bij parkeerinitiatieven van ondernemers. Hier parkeer je in de buurt en soms zelfs naast de luchthaven. Deze parkeermogelijkheden zijn doorgaans vele malen voordeliger dan een officiƫle parkeerplaats.

De parkeermethoden

Er zijn drie verschillende parkeermethoden te onderscheiden bij een luchthaven. De tarieven verschillen per methode, goed om te onthouden is dat hoe makkelijker en comfortabeler de parkeermethode, des te duurder is de parkeerplaats. We onderscheiden de volgende parkeerservices.

  • Shuttle parkeren: je parkeert je auto op de parkeerplaats van de aanbieder en wordt vervolgens met de shuttleservice naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst neem je telefonisch contact op en vervolgens wordt je opgehaald en teruggebracht naar je auto.
  • Valet parkeren: je geeft je auto af aan een chauffeur, direct bij de luchthaven. Deze chauffeur inspecteert en parkeert je auto. Bij terugkomst levert een chauffeur je auto weer af bij de luchthaven. Bij aankomst en terugkomst dient er telefonisch contact opgenomen te worden om het parkeren in goede banen te leiden.
  • Parkeren op loopafstand: je parkeert je auto nabij de luchthaven. Doorgaans betreedt je het parkeerterrein met een inrijcode of middels kentekenherkenning. Bij terugkomst verlaat je het terrein weer op dezelfde wijze als bij aankomst.